Fogathajtóverseny hóban, sárban
2009. október 23-24-25-én került sor a reingers-i fogathajtóversenyre az osztrák-cseh határon keresztül osztrák és cseh sportolók közös szervezésében.
A verseny elõtti héten ugyanazon a helyszínen edzõtáborban is részt vehettek a sportolók.
Sokan megragadták a lehetõséget, hogy szervezett körülmények között edzenek és ezért egész héten lakókocsiban vagy sátrakban laktak a verseny helyszínén .


Az edzõtáborban egyúttal borkóstoláson is részt lehetett venni az egyik környékbeli termelõnél.

Mivel az idõjárás kiszámíthatatlan volt (elõzõ héten havazott), ezért sok versenyzõ szánt és edzõkocsit is vitt magával.
A magyar csapat egy része már kedden délután megérkezett a 400 km-es út után. Ekkor még a területen foltokban hó volt az erdei részeken.


A hó azonban elolvadt. A verseny egyik fõszervezõje, Andreas Probst elmondta, hogy volt olyan quad, mely az utolsó edzés napon, csütörtökön elakadt a magas  vízben a 15,6 km-es középtávon és alig bírták kihúzni. Szerencsére péntekre, a verseny 1. napjára a pálya sokat száradt.
A versenyen az osztrák versenyzõk mellett német, cseh és magyar versenyzõk is részt vettek. 66 fõ indult, néhányan több kategóriában is, így majdnem 90-szer kellett idõt mérni naponta. A fotócellás idõmérõt a több száz kilométerre lévõ werfenwengi síterülettõl kapták kölcsön a szervezõk.
A reingersi verseny mindig sok résztvevõt vonz, de most különleges apropót adott a rendezvénynek, hogy 1 év múlva itt kerül sor az edzõkocsis, kutyás kerékpáros és kutyás futó FISTC Európa-bajnokságra fajtatiszta szánhúzókutyáknak.

Magyarországot több versenyzõ is képviselte, klubtagunk Rosner Gábor és Köffer Lajos 1. helyen, Köffer Kitty 2. helyen és Köffer Ákos 3. helyen végzett kategóriájában. Más magyar versenyzõk is beneveztek a versenyre, de sajnos különbözõ okok miatt végül nem tudtak részt venni rajta.

Reméljük a jövõ évi Európa-bajnokságon is sok szép magyar eredmény születik ugyanitt.




a stake outon
a verseny egyik támogatója
kutyaszállító boxok



a fogatok segítség nélkül a helyükre mennek
az egyik nagy fogat
a célban ilyen sárosak voltak a kutyák


Eredménylista
További fotók
 
sitemap